Fudbaleri Svodne savladali su 7. Republiku rezultatom 2:1 u okviru devetog kola Međuopštinske lige - grupa Prijedor. Ipak najvažnije od svega sa jučerašnje utakmice je to da se trener Svodne Dejan Marjanović koji je 25. februara doživio težak srčani udar i bio u komi 30 dana pojavio na stadionu „Braća Marčeta“.

Utakmica je protekla u prelijepom ambijentu pred oko 250 gledalaca, a prva do prednosti od 1:0 došla je Svodna golom Aleksandra Aleksića u 40. minuti i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom dijelu igre 7. Republika je izjednačila na 1:1 u 51. minuti kada je mrežu Milana Štikovca zatresao Vladimir Maleš. Ipak da Svodna ostane u borbi za prvo mjesto sa Partizanom iz Kostajnice i osvoji sva tri boda na jučerašnjoj utakmici pobrinuo se juče fenomenalni Aleksandar Aleksić koji je svoj drugi gol postigao u 61. minuti za konačnih 2:1 u korist Svodne.

Ovu utakmicu i pored zaista predivne atmosfere u kojoj je fudbal pobjedio zasjenio je trenutak kada se trener Svodne Dejan Marjanović prvi put od 25. februara pojavio u javnosti i to na stadionu „Braća Marčeta“.

Predsjednik Svodne Slobodan Savanović rekao je u izjavi za naš Radio da je utakmica protekla u korektnoj atmosferi, ali da je sve ostalo u drugom planu zbog trenera Dejana Marjanovića.

- Odlična utakmica u kojoj je Svodna slavila, ali čestitao bih i 7. Republici na fer i sportskoj igri. Mislim da imaju dobru ekipu, koja je sjajno vođenja sa klupe, ali eto mi smo se juče bolje snašli da tako kažem. Drago mi je da je Svodna jedino selo u BiH sa dva kluba i da sve prolazi u fair play-u. Utakmica je ostala u drugom planu jer se naš trener Dejan Marjanović pojavio na meču. On je 25. februara ove godine doživio težak srčani udar, bio u komi 30 dana, nako toga se oporavljao, a prvi put je juče izašao iz kuće i došao da podrži svoje igrače. Marjanović je od osnivanja kluba 2007. godine bio igrač, pa kapiten i od 2015. godine trener našeg kluba. Trenutno nastupamo bez trenera, jer čekamo da se on u potpunosti oporavi. Koliko on znači nama a i 7. Republici dokaz je to da je utakmica na trenutak stala da bi Dejana pozdravili igrači i navijači oba kluba - izjavio je Savanović.

Svodna je ovom pobjedom na prvom mjestu sa 21 bodom, tri boda više od Partizana iz Kostajnice koji ima i utakmicu manje, dok je 7. Republika i dalje posljednja i bez bodova. U narednom kolu Svodna će igrati derbi kola na svom terenu protiv Partizana, a 7. Republika će prve bodove tražiti u gostima kod Radnika Urije.