U Novom Gradu danas su, u okviru programa Omladinske banke potpisani ugovori za dva mikrobiznisa ukupne vrijednosti 4.000 KM, po 2.000 KM po mikrobiznisu.

Koordinator programa Omladinske banke Fondacije "Mozaik" Helena Kreća rekla je da su podršku dobili projekti salona za ulјepšavnje Dragane Kenjalo i Dajane Vukojević.

"Sredstva dodjelјuju Fondacija "Mozaik" i opština Novi Grad. Korisnicima želimo uspješan rad", rekla je ona.

Zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač rekao je da je ranije ove godine potpisan ugovor za  jedan mikrobiznis te da je za mikrobiznise obezbijeđeno ukupno 6.000 KM.

"Program je značajan jer je omogućio mladima da uvide važnost kreiranja svoje budućnosti kroz preduzetništvo. Radi se o mladim lјudima koji pokreću svoj prvi posao uz podršku Fondacije "Mozaik" i opštine Novi Grad", rekao je Lukač.

Prema njegovim riječima, u opštini Novi Grad prepoznat je značaj ulaganja u otvaranje novih radnih mjesta, jer mladi treba da budu pokretači ekonomskog razvija.

Lukač je rekao da je u aprilu potpisan ugovor za podršku 31 projekta  mladih kroz program Omladinske banke Novi Grad.

On je naveo da je za ove projekte opština Novi Grad obezbijedila 28.634 KM, Fondacija "Mozaik" 19.089 KM, te da je doprinos zajednice 28.943 KM.

 

Fotografija preuzeta sa: https://ams-rs.com