Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale turnira na Olimpijskim igrama gdje ga očekuje duel protiv Japanca Kei Niškorija.

Srpski teniser je u osmini finala savladao Španca Alehandra Davidoviča Fokina sa 2:0 po setovima 6:3, 6: 1. Veliki problem teniserima i na ovom meču je pravila velika sparina, pa je Đoković u prvom setu nekoliko puta morao da mijenja majice. Španac je opasnije krenuo u meč pa je imao dvije brejk lopte.

Novak je dobrim servisom uspio da se izvuče a zatim je u narednom gemu nakon velike borbe napravio brejk. Iskoristio je treću loptu i poveo a zatim je to sa sjajnim asovima potvrdio i poveo 4:1.

Đoković je taj brejk sačuvao i dobio prvi set 6:3 iako je Fokina uspio da spasi dvije set lopte.

Već u trećem gemu drugog seta Đoković je napravio novi brejk. Osvojio je Novak gem na servis protivnika bez izgubljenog poena. Španac se nije predavao, pokušao je da napadne Đokovića na njegov servis ali nije uspio pa je najbolji teniser svijeta potvrdio brejk za 3:1. Dominacija Đokovića je nastavljena pa je on napravio novi brejk i došao do 4:1. Bio je Novak zatim opet siguran za 5:1 a zatim je izborio i plasman u četvrtfinale protiv Nišikorija.

Fotografija preuzeta sa: https://ams-rs.com