Позитивне вијести за Фудбалски клуб „Сводна“. Роберт Јањетовић поново ће бити доступан за првенствене мечеве у оквиру Међуопштинске лиге – Приједор. Наиме, на данашњој 29. редовној сједници Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске (ИО ФСРС) у Бањалуци, између осталог, укинута је суспензија овом играчу, који је био кажњен са двије године забране играња, али су протекле двије трећине казне и стекли су се услови за укидање исте.
Подсјећамо, Јањетовић је крајем августа 2022.године након утакмице Сводна – Напријед у оквиру Регионалне лиге Републике Српске „Запад“ (гости из Бањалуке славили са 3:2) најприје вербално, потом и физички напао главног судију Момчила Павловића, а након тога је одлуком Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Републике Српске добио казну играња од двије године.
Иначе, ради се о 33-годишњег фудбалеру средине терена, а суграђанима је познат и као радник једног угоститељског објекта и веома сусретљива и позитивна личност. Наравно, у фудбалу некад „пресуди“ адреналин и одлуке арбитара са којима се играчи не слажу, па је поступак Јањетовића из 2022.године, на срећу, архивиран и оно што је важно, овај симпатични младић поново ће бити на зеленим теренима Међуопштинске лиге.