Moskva - Voz "Carska Rusija" voziće goste iz cijelog svijeta od Moskve do Pekinga, u čast stogodišnjice izgradnje Transsibirske željeznice.

Turneja će trajati 14 dana, od ponedjeljka, 22. avgusta do 4. septembra. Tokom putovanja putnici voza biće upoznati sa glavnim znamenitostima gradova koji se nalaze duž magistrale Kazanja, Jekaterinburga, Novosibirska, Irkutska i drugih, prenosi "Sputnjik".


"U godini obilježavanja stogodišnjice završetka izgradnje Transsibirske željeznice, 22. avgusta će iz Moskve u Peking krenuti luksuzni turistički voz žCarska Rusijaž. Njegovi putnici biće strani turisti iz cijelog svijeta. Taj projekat organizovan je uz učešće kompanije AD žFPKž-kćerka kompanija žRuskih železnicaž, i kompanije žRŽD turž", saopštila je pres-služba Dalekoistočnih željeznica.

 Prema podacima "Ruskih željeznica", "Carska Rusija" je ekskluzivni turistički proizvod. U kompoziciji voza je osam komfornih vagona.

U saopštenju se dodaje da će put u suprotnom smjeru, iz Pekinga u Moskvu, početi 29. avgusta i trajati do 12. septembra.