IZVOR: NEZAVISNE NOVINE

Film "Toma" Dragana Bjelogrlića, koji govori o životu jednog od najvećih jugoslovenskih boema Tome Zdravkovića, od 1. novembra biće dostupan korisnicima mts televizije i Supernove, najavili su danas distributeri ovog ostvarenja.

Po riječima distributera, Bjelogrlićevo novo ostvarenje je za kratko vrijeme privuklo veliku pažnju javnosti - takozvani "impresionistički portret" Tome Zdravkovića, koji svjedoči o njegovim skromnim počecima, vrhuncu slave, ali i o ljubavi i prijateljstvu, malo koga je ostavio ravnodušnim.

Kako zbog aktuelne situacije sa pandemijom virusa korona veliki dio javnosti i dalje nije pogledao "Tomu" u bioskopima, kompanija Telekom Srbija odlučila je da svojim korisnicima od 1. novembra pruži mogućnost gledanja ovog ostvarenja iz udobnosti njihovih domova.

Glavne uloge u "Tomi" tumačili su Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov i Andrija Kuzmanović, koji su "verodostojno prikazali duh vremena u kojem je Zdravković živeo i stvarao", dok je za muziku u filmu bio zadužen Željko Joksimović.