Dok je selo bilo na proslavi, lopovi su se ušunjali u kuću i ukrali novac koji su mladenci dobili na poklon, ali i pare koje je otac mladoženje odvojio da plati svadbu.

Policija iz Knića traga za lopovima koji su krajem juna iz kuće D. M. u selu Borač ukrali 23.000 evra. Ovakve pljačke nisu rijetkost, ali je ova posebno uznemirila mještane jer se dogodila dok je domaćin na drugom kraju sela ženio sina.

Kako se sumnja, lopovi su očigledno bili dobro informisani. Novac prikupljen kao svadbeni poklon domaćini su ostavili u kući i otišli da se vesele, a lopov ili više njih tada su krenuli u akciju.

Dok je trajalo svadbeno veselje i cijelo selo bilo na proslavi, oni su se ušunjali u kuću i odnijeli novac. Znali su tačno u kojoj se prostoriji nalaze pare.

- Usred dana odnijeli su sve što su mladenci dobili na poklon, ali i novac koji je D. M. odvojio da plati svadbu svom sinu - rekao je izvor.

Prema njegovim riječima, krađa je otkrivena kada je domaćin trebalo da plati troškove.

O ovoj krađi odmah je obaviještena policija i urađen je uviđaj.

- To nije mogao da uradi neko sa strane. Krađu je vjerovatno tipovao, a možda čak i odradio neko ko je bio na svadbi. Dobro je znao gdje su ostavljene koverte s novcem. Postoje indicije ko bi to mogao da uradi mladencima, tako da će ovaj slučaj vrlo brzo biti riješen - kaže sagovornik.

Mladenci iz sela Borač nisu jedini kojima su lopovi upropastili svadbeno veselje. Sličan slučaj dogodio se i u okolini Prokuplja 2017. godine. Mladoženja Miljan J. iz Prokuplja na trenutak je napustio svadbu i vratio se u stan, kada je shvatio da je obijen. Odmah je slučaj prijavio policiji, pa je prvu bračnu noć proveo u stanici dajući izjavu.

- Mladoženja je ušao u kuću i zatekao nimalo prijatan prizor. Prozor u kupatilu bio je obijen, a po podu su bili blatnjavi tragovi od cipela. Ušao je u sobu u kojoj su bili pokloni i vidio da je cijela ispreturana. Odmah je pozvao policiju i prijavio čitav slučaj - objasnio je sagovornik.

Prema njegovim riječima, mladoženja Miljan J. izjavio je da lopov nije ukrao novac koji su on i supruga dobili za svadbu jer vjerovatno nije uspio da ga pronađe. Istragom je utvrđeno da nedostaju samo dvije flaše pića.

ATV