foto ilustracija

Danas je svjetski dan braće i sestara. Danas posvetite dan svome bratu ili sestri, nazovite ih, popijte kafu, družite se ili ih jednostavno nazovite i recite koliko su vam važni.

Ne postoji dijete koje nije prošlo neke nesuglasice, male svađa i neslaganja. Međutim, kada odrastemo shvatimo koliko je to sve nebitno jer pored sebe imamo najveći životni dar, svoga brata ili sestru. To su potvrdili i nešto iskusniji i mudriji Banjalučani, koji kažu da im brat ili sestra znače puno i sve u životu.

Brat ili sestra, naučili su nas vrijednostima i životnim lekcijama. Zahvaljujući njima, naučili smo da dijelimo sve, bezuslovno volimo i budemo u svako doba dana i noći za nekoga. Psiholog Lara Pejić kaže da odrastanje uz brata ili sestru znači razvijanje empatije od najranijeg uzrasta.

Život je turbulentan, brz i u toj brzini i ne možemo ostvariti nekada mnogo prijateljstava sa drugima. Ali, ukoliko imamo brata ili sestru, mi već imamo najboljeg prijatelja i neraskidivu vezu za života. Jer, ništa nije ljepše i iskrenije, od bratske ili sestrinske ljubavi.