RTRS

U koncertnoj dvorani "Krokus siti hol sjeverozapadu Moskve došlo je do pucnjave, a potom i požara. Prema preliminarnim informacijama, više od 60 osoba je poginulo, više od 100 je ranjeno. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštila da se radi o terorističkom napadu. Objavljena je fotografija automobila u kojem su teroristi navodno pobjegli.

Istražitelji Istražnog komiteta, kriminolozi, stručnjaci, zajedno sa operativnim službama Federalne službe bezbjednosti i Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, trenutno podižu tijela poginulih. Nažalost, moramo reći da se broj smrtnih slučajeva povećava. U ovom trenutku već možemo govoriti o više od 60 mrtvih. I ova cifra se može povećati - rekla je Svetlana Petrenko, portparol ruskog Istražnog komiteta.

Iz Kremlja je saopšteno da su se šef Federalne službe bezbjednosti i drugih ruskih bezbjednosnih organizacija sastali sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Čule su se i eksplozije, pretpostavlja se da su napadači bacili bombu. Јedan napadač je uhvaćen.

Požar koji je izbio u dvorani nakon napada je najvećim dijelom eliminisan, izjavio je načelnik Moskovske oblasti Andrej Vorobjov.

Glavna uprava Ministarstva za vanredne situacije saopštava da je u gašenju požara u "Krokus siti holu" učestvovalo 477 ljudi sa 183 komada opreme.

Gusti dim i dalje se širi sa krova zgrade u kojoj se nalazi koncertna dvorana.

Na moskovskim aerodromima pojačane su mjere bezbjednosti.