BLIC - Nikola Jokić je najkorisniji košarkaš NBA lige, a čestitke i reakcije stižu sa svih strana svijeta.
Srpski centar Denvera pomeo je konkurenciju u izboru za najkorisnijeg igrača lige. Jokić je dobio ukupno 971 bod, Joel Embiid imao je 586, Steph Curry 453, a branilac naslova Antetokounmpo 348.
Od ukupno 101 glasača (100 novinara i jedan glas dodjeljuje publika) Jokić je za 91 bio najbolji. Njih osmero je još stavilo Jokića na drugo mjesto, jedan na treće, a samo kod jednog glasača Jokić nije u Top 5.
Zaista rijetko ko nije "zaboravio" ili nije vidio da je Srbin postao najbolji, a mnogi od njih su iskoristili ovu priliku i da se u zanimljivim snimcima oduže "Džokeru" na svemu što je postigao.
Tako je i ESPN na svom Tviter nalogu iskoristio priliku i sabrao sve moguće komične situacije u kojima je Jokić bio.


Svaki mogući snimak od onog antologijskog "lomljenja" mikrofona, do brojnih plesanja po parketu i van njega, sve je Jokić uspeo da nasmije, ali je osvojio ono najvrijednije.
Denver se svom vojniku još jednom zahvalio i to sjajnim grafičkim prikazom srpskog košarkaša sa natpisom:
-Priča kao nijedna druga. Nikolino putovanje od 41. pika na draftu do MVP-a je jedna od najneverovatnijih ličnih priča kojoj smo bili svjedoci u istoriji - napisali su iz redova Nagetsa.

Stranica "Eurohops" koja se bavi isključivo vijestima iz košarke podsjetila je sjajnom montažom šta je zapravo ove sezone bio NBA. Slika malog Nikole, koju svi dobro znamo, pretvorena u logo NBA lige je nešto nestvarno zanimljivo.

Nikola Jokić je najkorisniji igrač NBA lige, dok je Vasilije Micić MVP Evrolige. Nikada se nije desilo da je MVP oba takmičenja bio iz iste zemlje.