Željka Cvijanović - Foto: Screenshot

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović u vezi s preglasavanjem srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH prilikom usvajanja budžeta institucija BiH, istakla je da je BiH apsolutno neproduktivna sredina koja je pokazala najgore kroz političke igre uslovljavanje, nebrigu za građane.
 
 

- Budžet je parcijalno pitanje. Postoje mehanizmi da se zaustavi sve što se donese na neadekvatan način. Ali, ovdje nije stvar samo u budžetu, nego je stvar i tome na koji način funkcionišu institucije, da vi imate stari saziv Savjeta ministara, koji očekuje da mu novi saziv Parlamentarne skupštine BiH izlazi u susret i usvaja određene stvari, a da se uopšte ne zna ko je tamo pravi predlagač, niti se zna ko čini kakvu vlast - rekla je Cvijanovićeva.

 

- BiH kao država pokazuje ponovo sve svoje nedostatke, a Republika Srpska kao stabilna republika pokazuje sve ono što jesu njena sjajna, dobra obilježja. Idemo naprijed, razvijamo Republiku Srpsku i nemamo više vremena da se zamajavamo svim onim što se dešava na nivou BiH. Ali, imamo mehanizme da zaustavimo mnoge stvari - poručila je predsjednica Srpske.