MUP Republike Srpske -

AGENCIJE

U Republici Srpskoj 29 građana je u protekla 24 časa prekršilo zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani i ograničenju kretanja lica sa navršenih 65 i više godina i svih lica na javnim površinama od 20.00 do 5.00 časova.

Od ove zabrane izuzete su osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja radi
nesmetanog obavljanja procesa rada i osobe kojima dozvolu za kretanje izda Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Od danas u 15.00 časova do sutra u 5.00 časova na snazi je zabrana kretanja na teritoriji Republike Srpske.

U protekla 24 časa policija je izdala i tri prekršajna naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu.

Bez lične zaštitne opreme /maske i rukavice/ na javnim površinama zatečeno je 142 lica kojima je uručen prekršajni nalog u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Od juče, zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, na javnim površinama nije obavezno korištenje zaštitnih rukavica, ali jeste maske uz obavezu pridržavanja socijalnog rastojanja od dva metra, dok su u zatvorenim prostorijama obavezne sve mjere zaštite.

MUP poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa.