Ален Шеранић (фото:twitter/Vlada_Srpske) -

AGENCIJE

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alen Šeranić, u današnjem obraćanju novinarima saopštio je da je virusom korona zaraženo još 30 građana Republike Srpske.

Ukupno rađeno 659 nalaza.

Kako je pojasnio Šeranić, 15 osoba je muškog pola, a 15 ženskog.

"Kod 12 osoba nema jasne epidemiološke veze, dok je kod ostalih potvrđen kontak sa prethodno zaraženim osobama", rekao je Šeranić.

Rekao je i da je zaražen jedan zdravstveni radnik, doktor iz bolnice iz Nevesinja.

Odrađeno je testiranje 102 radnika UKC-a RS i svi su negativni, osim toga urađeno je i 38 testova iz drugih zdravstvenih ustanova, te su i oni negativni.

Ministar je naveo da je testirana i 21 osoba iz domova za stara lica i svi su negativni. Takođe testirano je i 110 osoba iz karantina i njihovi nalazi su negativni.

Ukupno je u Republici Srpskoj virus korona potvrđen kod 1015 osoba, a od virusa se oporavila 391 osoba.

Broj testiranja koji je urađen od početka pandemije je 15.479.

Na UKC-u RS se trenutno liječi 171 osoba, 59 ih je sa težom kliničkom slikom.

Tri muškarca i jedna žena, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona, prenimulo je u posljednja 24 sata na UKC-u RS.

Riječ je o dva pacijenta iz Kozarske Dubice starosti 65 i 74 godine, koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja, saopštili sui z UKC-a RS.

Takođe, preminuli su sedamdesettrogodišnja  pacijentkinja iz Oštre Luke koja je bolovala od više hroničnih udruženih oboljenja i osamdesetsedmogodišnji pacijent iz Gradiške isto sa hroničnim udruženim oboljenjima.

 Prema informacijama  iz JZU Bolnica Trebinje  preminula je  još jedna osoba, peta danas.

Riječ je o osamdesetdvogodišnjoj pacijentkinji iz Gacka koja se u JZU Bolnica Trebinje liječila od 3.5.2020. godine i bila na respiratoru.