Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, Окружном јавном тужилаштву Приједор, 05.05.2021. године, поднијели су Извјештај о кривичном дјелу и учиниоцу против Љ.М. из Новог Града, због постојања основа сумње да је починила кривично дјело „Проневјера“ у стицају са кривичним дјелима, „Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“, „Повреда обавеза вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање“ и „Фалсификовање исправе“.  

Осумњичено лице се терети да је као овлаштени административни радник Установе социјалне заштите Дом за стара и болесна лица у Приједору, у периоду од новембра 2019. године до фебруара 2021. године, противправно присвојило новац у износу од 37.612,58 КМ, који су корисници услуга Дома, односно њихови сродници, плаћали за смјештај и медицинску његу, а који је требао бити уплаћен на жиро рачун ове Установе.

Осумњичено лице је сачињавало и потписивало дупле рачуне на име кориштења смјештаја и додатних услуга у Дому, тако што је рачуне на којима су наведени само износи смјештаја предавало књиговођи, док је рачуне увећане за додатне трошкове издавало странкама и наплаћивало, не прилажући их књиговођи, као ни новац уплаћен по основу тих рачуна. Књиговођи такође није пријављивало ни боравак појединих корисника Дома, за које је сачињавалo уговоре и наплаћивалo мјесечне износе за кориштење смјештаја, додатних услуга и медицинске његе.

На овај начин осумњичено лице је противправно присвојило новац у износу од 37.612,58 КМ, за колико је оштетило Установу социјалне заштите Дом за стара и болесна лица у Приједору.