Nezavisne - Grupa nezadovoljnih ugostitelja i vlasnika fitnes centara okupila se ispred Palate Republike u Banjaluci mirno protestujući zbog novih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ugostitelji su nezadovoljni jer im je od danas dozvoljen rad samo u baštama, a tek od četvrtka u objektima.

Prema odluka Republičkog štaba za venredne situacije rad fitnes centara je i dalje zabranjen.

Mirnom šetnjom su pokazali nezadovoljsto i uzvikivali “Ubijte konobare”, “Neka nam isplate sve, mi nemamo da jedemo”, .

Okupljeni su ispred Palate tražili da im se obrati Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, ali nakon što se ona nije pojavila otišli su do Gradske uprave, gdje ih je dočekao Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

 

Banjalučanin koji je vlasnik fitnes centra kaže da ima prihode samo od centra koji trenutno ne radi.

“Nisam protiv mjera ali tražimo da nam se pomogne”, istakao je ovaj Banjalučanin.

 Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske odbacuje navode predstavika Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske Horeka iznesene na današnjoj konferenciji za medije, kojima predstavnici ovog Udruženja optužuju Republički štab za vanredne situacije i Vladu Republike Srpske za nepoštovanje postignutih dogovora i zanemarivanje zahtjeva upućenih od strane predstavnika privrednih subjekata iz ovog sektora.

 Podsjećamo, predstavnici Vlade Republike Srpske održali su u petak, 26. marta 2021. godine, sastanak sa predstavnicima Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske Horeka, na kojem je, između ostalog, dogovoreno da će svim radnicima, kojima je u martu ograničen rad zbog primjene mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, biti uplaćeni porezi i doprinosi, u skladu sa njihovom poreskom prijavom, a ne prema minimalnoj plati kako je predviđeno kroz prvu mjeru. Ovo je bio jedan od zahtjeva Udruženja Horeka, koji je Vlada Republike Srpske prihvatila, što demantuje tvrdnje ovog Udruženja da Vlada Republike Srpske nema sluha za njihove zahtjeve i prijedloge - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Vise na:  https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Ugostitelji-i-vlasnici-fitnes-centara-nezadovoljni-odlukom-Republickog-staba/655089 i https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=427631