Резултат слика за MAGLA

AGENCIJE

Na području Prijedora jutros je zbog magle vidljivost smanjena na 10 do 30 metara, a ima je i na drugim putnim pravcima koji prolaze kroz kotline, pored rijeka, te u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

 Kolovozi su mjestimično vlažni i klizavi, a prohodnost putnih pravaca zadovoljavajuća.

Vozačima se savjetuje da budu oprezni i vožnju prilagode stanju i uslovima na putu, naročito na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi.

Radovi su aktuelni na magistralnim putnim pravcima Bijeljina-Šepak u mjestu Patkovača, Modriča-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuše /granica Srpske i FBiH/, Johovac-Rudanka, Karakaj 2-Drinjača, Drinjača-Milići-Vlasenica, Kotor Varoš-Obodnik, u Prijedrodu zbog izgradnje kružnog toka, te Krupac-Bogatići na području opština Istočna Ilidža i Trnovo.

U Trnu je i dalje na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe.

Zbog aktiviranih klizišta usporeno se saobraća na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Lopare /Mačkovac/-Čelić i Šekovići-Caparde, zatim na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, te na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

U Federaciji BiH danas će od 9.00 do 16.00 časova zbog radova dolaziti do povremenih obustava saobraćaja preko prevoja Lanište na magistralnom putu Ključ-Bosanski Petrovac. Teretnim vozilima i autobusima preporučuje se da koriste alternativne pravce, a putnička i laka teretna vozila mogu da koriste alternativni put u sklopu gradilišta.

Sporije se zbog radovi vozi i na magistralnim putevima Jajce-Banjaluka kod mjesta Zdaljevac, Sarajevo-Trnovo u mjestu Krupac, Srebrenik-Orašje u tunelu Ormanica, Doljani-Metković između graničnih prelata i Kladanj-Stupari u mjestu Stanovi.

Na području FBiH zbog praznika je večeras od ponoći do 26. novembra do ponoći na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. Iz bezbjednosnih razloga i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse preko graničnog prelaza Brčko-Gunja.