Prema prognozama meteorologa, u Republici Srpskoj - za Vaskrs i 1. maj očekuje se nešto promjenjivije vrijeme, ali bez padavina, dok će u FBiH za Praznik rada biti vedro, a vikend prije njega oblačno.
Nebojša Kuštrinović, meteorolog, rekao je da se nekoliko dana pred Vaskrs, odnosno u četvrtak i petak očekuje sunčano i toplo vrijeme sa temperaturama preko 27, a negdje je moguće i do 30 stepeni.
"Dan pred Vaskrs doći će do promjene vremena i pada temperature sa kišom u planinskim predjelima, ali i u ostalim krajevima je moguća koja kap kiše. Sam dan Vaskrsa bi trebalo da prođe bez padavina", objasnio je Kuštrinović.
Kako on kaže, u utorak, odnosno dan pred Međunarodni praznik rada, 1. maj je moguće nestabilno vrijeme sa kišom.
"Prvi maj, dan kada većina građana priželjkuje lijepo vrijeme jer planiraju izlete u prirodu ili na obližnja izletišta, barem prema trenutnoj situaciji trebalo bi da prođe bez padavina", naglasio je Kuštrinović.
Dodao je da se nakon Međunarodnog praznika rada očekuje nekoliko stabilnih, toplih i sunčanih dana, a nakon toga ponovo naoblačenje s kišom.
U Federalnom hidrometeorološkom zavodu BiH kažu da se od subote očekuje jača kiša i niže temperature, koje će se kretati oko 15 stepeni.
"Od ponedjeljka bi se vrijeme trebalo stabilizovati, u utorak izvedriti, a za 1. maj se očekuje vedro vrijeme, ali sa mogućim manjim lokalnim pljuskovima popodne u Hercegovini", rekli su u Federalnom zavodu.