Sjednica Savjeta ministara - Foto: RTRS

AGENCIJE

Na sjednici Savjeta minsitara je utvrđen Prijedlog osnova i imenovana delegacija za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o rekonstrukciji mosta Novi Grad - Dvor.

Zaključivanjem ovog sporazuma definiše se zajedničko ulaganje u rekonstrukciju mosta Novi grad – Dvor. Troškove rekostrukcije mosta, koji se preliminarno procjenjuju na oko milion evra, BiH i Hrvatska će snositi u jednakim dijelovima, po 50 odsto.

Realizacija ovog projekta omogućiće nesmetani i kontinuirani transport putnika i roba, te vraćanje u punu funkciju graničnog prelaza za međunarodni robni transport.

Bosanskohercegovačka strana će novac za realizaciju ovog projekta osigurati na osnovu Odluke o načinu raspodjele sredstava od dozvola za korištenje radiofrekventnog spekta za pružanje usluga putem mobilnih pristupnih sistema, kojom je regulisano da će se 70 odsto sredstava usmjeriti na razvoj transporta u BiH.

Prijedlog osnova biće dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika je predložen ministar komunikacija i transporta.