Vremenska prognoza za naredne dane, od četvrtka naoblačenje

Danas se , prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima mogući su slab snijeg i susnježica. Postepeno smanjenje oblačnosti očekuje se u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha biće većinom između  minus dva i dva, na jugu zemlje do šest stepeni, a najviša dnevna temperatura vazduha većinom između nula i pet stepeni, na jugu zemlje do 10 stepeni Celzijusovih.

Za srijedu je prognozirano pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između  minus sedam  i  minus dva stepena , na jugu zemlje do tri stepena, a najviša dnevna temperatura vazduha većinom između nula i pet stepeni, na jugu  do 10 stepeni Celzijusovih.

Za četvrtak, prema prognozi, doći će do naoblačenja sa sjevera koje bi od poslijepodnevnih sati u nizinama moglo usloviti kišu, a u višim područjima snijeg. U noći na petak i u nizinama bi kiša mogla da pređe u slab snijeg. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar će promijeniti smjer na sjever. Jutarnja temperatura vazduha većinom između minus pet i nulastepeni, na jugu zemlje do pet stepeni, najviša dnevna temperatura uglavnom između dva i sedam stepeni, na jugu zemlje do 10 stepeni.