Фудбалери новоградске Слободе стартовали су са припремама за првенствену сезону у Првој лиги Републике Српске. Новом шефу стручног штаба Марку Тешићу на прозивци и првом тренингу одазвало се 15 играча, а у наредним данима очекује се попуњавање играчког ростера и озваничење нових појачања.
Од „старосједиоца“ у екипи ту су капитен Немања Вејновић и Милан Зец, а од прошле сезоне одазвало се и 5 омладинских играча. Клуб је јуче озваничио треће појачање, а то је велики таленат Зрињског из Мостара и један од омладинаца у којег фудбалски стручњаци у БиХ полажу велике наде, а то је крилни фудбалер Данијел Пуљић. Прије њега, на вјерност „Црвенима“ уговоре су потписали голман Марко Ћопић, који долази из Црвене звезде, те црногорски нападач Богдан Вељић, који је прошао омладинску школу Партизана.
„Надам се да ћемо до краја ове седмице формирати ростер од 22 играча, како смо и планирали, а очекују се и три голмана. Оформили смо јако добар стручни штаб уз потпору Управе, а на нама је да створимо једну добру екипу и тежимо заједничком циљу, а то је врх табеле. У плану су четири контролне утакмице, а ривали ће бити Металац и Сегеста из Сиска, Трње из Загреба и још један противник кога ових дана договарамо за генералну пробу пред почетак сезоне“, изјавио је за Радио Нови Град шеф струке Слободе Марко Тешић након прозивке играча.
Пун елана на почетку припрема је и први човјек „Црвених“ Младен Босанчић: „Направили смо што нико није вјеровао и драго ми је да се остварило то да смо поново у Првој лиги. Знају сви какву катастрофу смо имали прошле године, али Бог нам је то све вратио. Ова сезона треба да буде припрема за оно што слиједи, а то је прослава 115 година постојања клуба. Ми смо најстарији клуб у држави и то треба да се поштује“. Босанчић се потом осврнуо на играчки ростер тима: „Моја визија, али и свих људи у клубу, јесте да имамо спој младости и искуства. Ми немамо пуно домаћих играча, али генерално и наша регија нема толико квалитетних играча. Ових дана радимо даноноћно на појачањима, углавном су то играчи од 19 до 22 године. Навијачи могу да очекују долазак још квалитетних играча и надамо се да са новим снагама идемо у напад на врх табеле, а знају сви да сам ја велики борац који ће дати све од себе за 1.мјесто“.
Јуче је озваничен и стручни штаб екипе, па ће помоћници Марка Тешића бити Мишо Јелисавац, Недо Здјелар и Немања Вујатовић, док ће тренер голмана бити дојучерашњи чувар мреже тима Ахмед Фајковић.