Свечаном сједницом у амфитеатру Културно - образовног центра у Новом Граду обиљежено је 30 година од оснивања Тениског клуба "Слобода". Иницијатор и оснивач клуба 1994.године Мирко Гојић, који је и данас активан члан клуба, поздравио је све присутне госте и истакао да је план у будућем периоду постављање рефлектора и уређење клупских просторија. Актуелни предсједник новоградског тениског клуба Зоран Ивичић срдачно је поздравио све госте и захвалио свим људима који су на било који начин помогли клубу.
Присутне је поздравио и начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача који је, између осталог, рекао да је овај дан посебан за све љубитеље спорта и тениса у граду. „Морам додати да се тенис у Новом Граду не игра само задњих 30 година, него се и играо између два свјетска рата, јер народ овдје воли спортове, а оно што је јако важно је да је ових 30 година од оснивања клуб успио да изњедри младе људе који су имали таленат“, истакао је Дрљача.
На сједници су уручена признања и плакете истакнутим члановима и појединцима који су обиљежили досадашњу историју клуба, као и хуманим људима који су помогли активностима Тениског клуба "Слобода".