Фудбалери Слободе играли су без побједника, 1:1, на гостовању у Хамбаринама код Приједора против екипе Брда у оквиру 28.кола Друге лиге Републике Српске „Запад“. Сусрет је, између осталог, обиљежио сјајан гол младог Јована Милаковића, који је у 56.минуту довео „Црвене“ у вођство. Након додавања Екића, Милаковић се сјајно снашао, „промијешао“ два противничка играча и јаким ударцем савладао голмана домаћих Бабића. Коначних 1:1 поставио је Милан Бундало у 70.минуту.

Слобода је и даље на претпосљедњем, 15.мјесту са 23 освојена бода, док је Брдо на 5.мјесту са 48 бодова. Прво мјесто са по 58 бодова сада дијеле Слога из Трна и Црни врх из Јаружана.

До краја сезоне остала су још два кола: фудбалери Слободе у суботу (25.маја) су домаћини теслићком Пролетеру, а на концу сезоне очекује их гостовање у Шипову и меч са Горицом.

Како се незванично сазнаје, новоградска Слободе сљедеће сезоне биће поново прволигаш. Наиме, очекује се да прволигашко друштво напусти неколико клубова, а из Друге лиге, без обзира на пласман, према информацијама до којих смо дошли, за сада се име Слободе провлачи као најреалније за учешће у Првој лиги. Подсјећамо да је Слобода минуле сезоне због финансија, највише након штете од прошлогодишњих мајских поплава, иступила из највишег ранга такмичења у Српској, иако је сезону окончала на 4.мјесту.  У наредном периоду, односно након окончања текуће првенствене сезоне, знаће се и званично ко ће бити нови прволигаши, а свакако да је због реномеа и услова, реално очекивати да се на „Млаква“ поново гледа прволигашки фудбал, нарочито због чињенице да се сљедеће године обиљежава 115 година постојања и неприкодног рада клуба.