Karate klub „Kastra“ Banjaluka sa osvojenih 114 bodova pobjednik je 14. Memorijalnog karate turnira „Rajko i Mladen Crnobrnja“ održanog danas u Novom Gradu.

 

Drugo mjesto sa 96 bodova osvojio je Karate klub „Sinđelić“ Banjaluka a treće Karate klub „Šodan“ iz  Prijedora sa 66 bodova.

Najbolјi takmičar je Marko Zorić iz Karate kluba „Rajko Crnobrnja Gligo“ Novi Grad  koji je danas osvojio dvije zlatne medalјe a najbolјa takmičarka Ivana Dević iz Karate kluba „Sinđelić“ koja je osvojila četiri zlatne medalјe.

Domaćini, Karate klub „Rajko Crnobrnja Gligo“ danas su osvojili 13 zlatnih, 17 srebrnih i 47 bronzanih medalјa.

Novogradski klub dodijelio je danas specijalu  nagradu svom  takmičaru  Denisu Šehovcu za izuzetne rezultate ostvarene u prošloj godini.

Karate turnir u Novom Gradu okupio je danas 500 takmičara iz 22 karate kluba iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Vrhovni sudija turnira Srđan Šakić rekao je da se radi o kvalitetnom turniru te da su se u dječijoj ,kadetskoj, juniorskoj i selekciji mlađih seniora učesnici takmičili u katama i borbama pojedinačno i ekipno.

 

Predsjednik organizacionog odbora Dejan Blagojević rekao je da se karate turnir u Novom Gradu održava ponovo nakon što je prekinut u vrijeme pandemije virusa korona.

„Turnir je okupio više takmičara nego što su bila naša očekivanja. Takmičenje je prošlo bez problema“, rekao je Blagojević.

Otvarajući manifestaciju, zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač rekao je da je današnji turnir uvod u sportska dešavanja u Novom Gradu.

„Slijedi nam Maraton“Stazama Branka Ćopića" narednog vikenda a nakon toga i tri prvenstva Republike Srpske, u tenisu, rukometu i košarci“, rekao je Lukač.

On je naveo da učesnici turnira u Novom Gradu iz različitih krajeva okuplјeni lјubavlјu prema sportu.

„Drago nam je da se turrnir nakon četiri godine ponovo vratio u Novi Grad. Organizacioni odbor je odlučan da se čuva sjećanje na izuzetne članove koji su stradali u minulom ratu“rekao je Lukač.

Karate turnir u Novom Gradu održava se 14. put u pomen na predsjednika kluba Rajka Crnobrnju i člana Mladena Crnobrnju, poginule u septembru 1995. godine  kada je Hrvatska vojska granatirala ovo područje.