Сви мечеви 27.кола Друге фудбалске лиге Републике Српске „Запад“ на распореду су сутра (15.05). Фудбалери Слободе домаћини су Јединству из Жеравице од 17.00 часова на стадиону „Млакве“.
Новоградски „Црвени“ сутрашњи меч дочекују на претпосљедњем, 15.мјесту са 19 бодова, док је екипа Јединства на 11.мјесту са 33 бода.
Вршилац дужности тренера Слободе Мишо Јелисавац у сутрашњем сусрету ће, осим Аргентинца Сантијага Палавесина, који је упитан због повреде, имати на располагању све играче. Биће ово прилика да домаћи сутра обрадују своје присталице са три важна бода, па је самим тим подршка са трибина потребна како би фудбалери у црвеним дресовима уз „вјетар у леђа“ јуришали ка тријумфу.
Дакле, за све љубитеље фудбала у Новом Граду ово је уједно и позив да сутра дођу на „Млакве“ и подрже Слободу, јер су до краја сезоне остала свега четири кола. Након меча против Јединства, Слободу очекују два гостовања – у Хамбаринама код екипе Брда и у Шипову код Горице, те меч на домаћем терену са теслићким Пролетером.