U Novom Gradu danas je održano 30. izdanje atletskog mitinga pod nazivom "Trke slobode 2024".

Današnja manifestacija okupila je 860 takmičara. Ukupno je održano 46 trka, a učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Opštine Novi Grad, te mališani iz Dječijeg vrtića “Pčelica Maja”.

Prvo mjesto u konkurenciji srednjih škola osvojio je Srednjoškolski centar “Đuro Radmanović” koji je imao 99 poena, dok je druga Gimnazija “Petar Kočić” sa osvojenim 21 poenom.

Prvo mjesto u konkurenciji osnovnih škola osvojila je Osnovna škola “Sveti Sava”, sa 142 poena, druga je bila Osnovna škola “Vuk Karadžić” sa 102 poena i treća Osnovna škola “Dragan Vujanović” iz Svodne sa 31 poenom.

Načelnik opštine Miroslav Drlјača rekao je da je današnji atletski miting na vrhunskom nivou bio organizovan.

- Ovo je 30. izdanje atletskog mitinga i sve starosne kategorije od vrtića pa do maturanata su učestvovale. Moram istaći da su trke na najbolji mogući način organizovane. Društvo pedagoga fizičke kulture Novi Grad drži konce svih ovih dešavanja. Jako je važno spomenuti da je današnji dan inače Međunarodni dan fizičke aktivnosti, što je na neki način prigodna manifestacija i za to obilježavanje. Svim učesnicima čestitam na uspjehu, medaljama, prvim mjestima i drago mi je da je sve prošlo bez povreda - istakao je Drljača.

Predsjednik Društva pedagoga fizičke kulture Dejan Blagojević izjavio je da je održano 46 trka i da je nastupilo 860 takmičara.

- Ovo je uistinu jedna od najbrojnih i najljepših manifestacija koja se održava u Novom Gradu. Danas smo imali 46 trka i 860 učesnika, a ovo je bilo 30. jubilarno izdanje. Vrijeme nas je poslužilo i odlični uslovi za trčanje su bili. Ogroman broj ljudi je bio prisutan, a nije bilo lako organizovati miting jer je došao odmah nakon praznika. Svi učesnici su pokazali da su jako spremni - istakao je Blagojević.

Srđan Jakovljević učenik četvrtog razreda Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” rekao je da mu je drago zbog osvojene zlatne medalje.

-Dugi niz godina učestvujem na ovoj manifestaciji. Neopisiv je osjećaj osvojiti prvo mjesto - rekao je Jakovljević.

Ova manifestacija održala se povodom 1. maja, Dana oslobođenja Novog Grada u Drugom svjetskom ratu, i 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom.

Najbolji učesnici su dobili pehare i diplome, a organizatori atletskog mitinga su bili Opština Novi Grad i Društvo pedagoga fizičke kulture Novi Grad.