Младе наде Женског кошаркашког клуба „Слобода“ минулог викенда забиљежиле су запажене резултате на „Бања Лука баскет фестивалу 2024“. Новоградски клуб учествовао је са три узрасне селекције: кадеткиње У17, млађе пионирке и мини баскет.
Кадеткиње Слободе освојиле су 2.мјесто након што су у финалу поражене од домаћина турнира Феникса, а претходно су савладале Спорт клуб Неготино из Сјеверне Македоније и Пламен Пожегу из Хрватске. Ања Софиљ је на крају добила награду као најбољи стријелац турнира.
Најмлађе чланице клуба у категорији мини баскет, које су са радом стартовале прије два мјесеца и којима је ово био први званични наступ, освојиле су 2.мјесто, док су млађе пионирке завршиле на 4.мјесту. У улози тренера новоградских младих кошаркашица су Маја Јованић Костадиновић, која је и предсједник клуба, те Јована Кондић.
Како су истакли у Женском кошаркашком клубу „Слобода“, срећни су и поносни на своје цуре, које су имале прилику играти кошарку, стећи нова искуства, али и дружити се са вршњакињама из Србије, Црне Горе, Хрватске, Сјеверне Македоније и Босне и Херцеговине.