Фудбалери Слободе играли су на свом терену неријешено 1:1 са Слогом из Трна у 23.колу Друге лиге Републике Српске „Запад. По свему виђеном до сада, екипа Слоге је најквалитетнији тим који је гостовао на „Млаквама“ ове сезоне, па није ни случајно да се ради о најефикаснијој екипи у лиги (69 постигнутих голова), тако да се у овим околностима може закључити да је бод за Слободу у овом тренутку вриједан.
Већ у 2.минуту хладан туш за домаће и вођство Трњана након аутогола Макивића. Коначних 1:1 поставио је најбољи стријелац „Црвених“ Предраг Пралица у 45.минуту из једанаестерца. Од 55.минута гости су играли са десеторицом, јер је други жути картон зарадио Давид Јаворац. Ређале су се шансе на обе стране, али до краја није било промјене резултата, тако да је сусрет окончан без побједника.
На „Млаквама“ је било присутно око 150 гледалаца, који су могли да буду задовољни фудбалом који им је „приказан“. Слобода је овај меч играла без капитена Немање Вејновића, који се жалио на повреду зглоба, а у протоколу није било ни Андреја Ратковића.
Слобода је и даље на претпосљедњем, 15.мјесту на табели са 16 освојених бодова, а изнад ње са по девет бодова више су Челинац и Дубраве. Закован за дно са 10 бодова је Прогрес из Кнежева. На 1.мјесту и даље је Црни врх из Јаружана са 49, односно три бода више од Слоге из Трна.
У сљедећем колу (27.априла) фудбалери Слободе су гости бањалучког Наприједа, који заузима 3.мјесто на табели.