Каква драма у новоградској спортској дворани, какво узбуђење, каква кошарка је виђена вечерас... и на крају тријумф кошаркаша Слободе 73! Али, каква побједа? Домаћи тим је до 32.минута био у дефициту, у једном тренутку и -14, али је онда, највише захваљујући одличној одбрани, али и паметним рјешењима у фази напада, тим Дејана Кукавице успио да слави пред својим навијачима против лидера Прве лиге Републике Српске, Јахорине са Пала, резултатом 69:68 у оквиру 17.кола.
Након првих 20 минута игре, гости са Пала отишли су на одмор са 11 поена разлике и чинило се тада да домаћи немају много шансе да се врате у меч. Једноставно у свим фазама игре Јахорина је била на висини задатка и стављала до знања да није случајно један од главних фаворита за пласман у Премијер лигу. Али, у другом полувремену новоградски прволигаш је „посложио своје редове“, кренуо са агресивнијом одбраном и паметним приступом у фази напада, а на то све, кренуо је и шут. Из минута у минут домаћи су „топили“ заостатак, да би до изједначења стигли тек у другом минуту посљедње четвртине. Недуго након тога Слобода је дошла и до предности, коју је на крају успјела да сачува. Гости су на 10 секунди до краја имали напад за побједу, али нису се добро снашли на сјајну одбрану домаћег тима, те је тако услиједило велико славље у дворани и побједа је заслужено припала новоградским „црвено-црнима“.
Сви играчи домаћег тима дали су огроман допринос побједи, а када су у питању статистички показатељи, Урош Подрумац био је најефикаснији са 21 поеном и 10 асистенција и управо је његова тројка у посљедњем минуту „преломила“ питање побједника. Велики посао урадио је Ернест Докер са 11 поена и 4 скока, док су по 10 поена убацили Сергеј Бабић и Петар Терзић.
На другој страни, у екипи са Пала, најефикаснији са 13 поена био је Јован Гутаљ.
Слобода 73 направила је помак на 7.мјесто са скором 8 – 8, док је Јахорина и даље прва са 13 – 3.
У сљедећем колу новоградски кошаркаши су гости Рогатице.