Ženski košarkaški klub Sloboda Novi Grad organizovao je akciju za prikupljanje sredstava za liječenje Željka Jakovljevića Gige, dugogodišnjeg sportskog radnika, trenera, predsjednika Skupštine i člana Upravnog odbora ŽKK "Sloboda" Novi Grad.

Zbog toga je utakmica u okviru drugog kola Prve lige Republike Srpske između Slobode i Feniksa imala humanitarni karakter, ali treba istaći da su gošće iz Banjaluke na kraju ove utakmice bile uspješnije i slavile sa 60:49.

Predsjednik ovog kluba Maja Jovanić Kostadinović rekla je da će se ponovo organizovati ovakva humanitarna akcija ako bude bilo potrebe.

- Iako je akcija sprovedena u veoma kratkom roku, svega tri, četiri dana, prikupljeno je 5.015,7 KM + 35 evra. Tome treba dodati i donaciju prijatelja od Giginog sina Stefana od 900,00KM, te uplatu kluba 1.000,00 KM, što iznosi 6.983,95KM i ovo će biti dovoljno za nastavak liječenja. Ukoliko se ponovo ukaže potreba za akcijom organizovaćemo je. Zahvalila bih svima na pomoći, a posebno "Šećer Kafeteriji", Caffe baru "Green", Caffe Clubu "Vertigo", Caffe "Mobilisu - Night Ride", Brzoj hrani "Dani", OKK "Feniks" i našim dragim Suzićima i Štampariji "Grafonovum", kao i Calzedoniji P.J. Novi Grad. Ovo može samo Novi Grad - istakla je Jovanić Kostadinović.

Što se tiče utakmice koja je bila u drugom planu Maja Jovanić Kostadinović je izjavila da se osjetio nedostatak Anje Sofilj i Nađe Stupar.

- U ovoj utakmici klub je ponovo bio uskraćen neigranjem povrijeđenih prvotimki, Nađe Stupar i Anje Sofilj. Naše cure su dobro startovale i vodile su skoro do kraja prvog poluvremena. Problematična nam je, kao i do sada, bila treća četvrtina gdje su gošće preokrenule rezultat u svoju korist, a naš tim nije realizovao prilike koje je stvarao. Žao nam je zbog propuštene prilike, posebno zbog publike koja je došla u velikom broju podržati humanitarnu akciju kluba za našeg Gigu i time dati i curama podršku na utakmici - izjavila je Jovanić Kostadinović.

Najefikasnije u redovima Slobode bile su: Katarina Marjanović sa 18, te Teodora Stupar i Lana Odžić sa po 12 postignutih poena.

U narednom kolu košarkašice Slobode gostovaće u Bijeljini kod ekipe Budućnosti.