Fudbalski klub Sloboda iz Novog Grada nije dobio licencu za takmičenje u Prvoj ligi RS, pa će morati da se preseli u niži rang.

To automatski znači da neće biti baraža na zapadu između Modriče i BSK-a te će obje ekipe naredne sezone igrati Prvu ligu RS.

Saopštenje Fudbalskog saveza RS prenosimo u cjelosti:

- Fudbalski klub Sloboda iz Novog Grada nije ispunio uslove u procesu licenciranja za nastup u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske za sezonu 2023/24. i shodno Pravilniku o licenciranju gubi status prvoligaša, te će iduće takmičarske sezone nastupati u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa zapad.

Tim povodom, po ranijoj odluci Кomiteta za hitna pitanja Fudbalskog saveza Republike Srpske, utakmice baraža za popunu m:tel Prve lige Republike Srpske između FК Modriča Alfa i FК BSК (Banjaluka) neće biti odigrane jer će Modričani zadržati status prvoligaša, dok će BSК kao drugopasirani tim drugoligaškog zapada, po teritorijalnoj pripadnosti, steći prvoligaški status.

Po odluci Кomiteta za hitna pitanja FSRS ukoliko neki od klubova istupi iz takmičenja ili ne prođe proces licenciranja njegovo mjesto zauzima drugoligaški tim iz baraža po teritorijalnoj pripadnosti, kluba koji je istupio iz takmičenja ili nije prošao proces licenciranja.

Utakmice baraža na istoku između FК Drina (Zvornik) i FК Velež (Nevesinje) biće odigrane u predviđenim terminima 10. i 14. jun - saopštio je FSRS.