Fudbaleri Slavena iz Dobrljina osvajači su Kupa Gradskog fudbalskog saveza Novi Grad za sezonu 2022/2023. Oni su danas na stadionu „Šipad“ u Dobrljinu savladali Plamen iz Donjeg Vodičeva sa 5:2.

Strijelci za Slaven bili su Bojan Kabić koji je postigao tri pogotka, odnosno het-trik, te Saša Kovačević i Dragan Repija. Za Plamen su na današnjoj utakmici pogađali Stevo Kovačević iz jedanaesterca i Srđan Jakovljević.

Trostruki strijelac za tim Slavena Bojan Kabić istakao je da je ekipa dobro stajala na terenu i iskoristila svoje šanse.

- Zahvalio bih se mnogobrojnoj publici koja je danas bila na stadionu „Šipad“ u Dobrljinu i čestitam ekipi Plamena na fer i korektnoj igri. Mislim da je danas zasluženo pobjedila bolja ekipa, dobro smo stajali na terenu i iskoristili svoje šanse – rekao je jedan od najboljih aktera meča Bojan Kabić.

Igrač Plamena Ljuban Antonić rekao je da je njegov tim loše ušao u meč.

- Jako loše smo ušli u utakmicu i primili tri gola. Pokušali smo se vratiti u meč, ali nas je peti gol presjekao. Slaven je danas bio bolji, konkretniji i spretniji. Iskreno im čestitam i smatram da su zasluženo pobjedili – istakao je Antonić.

Slaven iz Dobrljina je osvajanjem Kupa Novog Grada stekao pravo na nastup u Kupu Republike Srpske za sezonu 2023/2024.