Вриједно се ради у Женском кошаркашком клубу „Слобода“, а евидентан је и резултатски помак. Кошаркашице Слободе у суботу (28.01.) гостују у Теслићу екипи WBS-a у оквиру 8.кола Прве лиге Републике Српске, чиме званично почињу други дио такмичарске сезоне.

Млади тим Новљанки је на половини првенства, из пет одиграних кола, остварио учинак од двије побједе и три пораза, што их је сврстало на врло добро 4.мјесто.

Ових дана ради се пуном паром у спортској дворани, а за страницу Радија Нови Град говорили су тренер Борислав Обрадовић, предсједник клуба Маја Јованић Костадиновић и капитен екипе Нађа Ступар.

„Оно што мене највише интересује је могућност напредовања ове екипе. Имамо једну од најталентованијих генерација по суду тренера из других клубова. Ове сезоне циљ је бити међу прва четири тима, односно ући у доигравање. Проблем код младих екипа, као што је наша, су осцилације у игри“, изјавио је тренер Обрадовић, а потом се надовезао на предстојеће гостовање своје екипе у суботу у Теслићу: „Екипа Теслића је у врху табеле, али ми смо их добили у Купу, тако да нисмо без шанси. Идемо тамо да се боримо, без обзира што нисмо у пуном саставу, па ћемо видјети колико можемо“.

Предсједник Женског кошаркашког клуба „Слобода“ Маја Јованић Костадиновић рекла је да вјерује у ову екипу. „Пет година сам са овим дјевојкама као предсједник, са некима и као тренер. Екипа је остварила јако добре резултате у првом дијелу сезоне, а у наставку очекујемо и више. Посебно ме радује чињеница да смо се пласирали у четвртфинале Купа Републике Српске. Тежимо томе да са заврши ова сезона у којој нам је циљ да остваримо боље резултате него прошле, односно да се пласирамо у доигравање. Морам нагласити чињеницу да наш први тим чини 15 дјевојака, од тога три су пионирке, пет кадеткиња, пет јуниорки и двије сениорке. Издвајам и нашу пионирску екипе, чији сам тренер, која је до сада оствариле три побједе из четири одигране утакмице у првенству Републике Српске, те смо на прагу пласмана у тзв. Лигу за првака“.

Капитен кошаркашица Слободе Нађа Ступар задовољна је досадашњим учинком своје екипе: „С обзиром да смо најмлађа екипа, досадашњи учинак у Првој лиги је задовољавајући. У другом дијелу сезоне очекујемо још боље резултате, а имали смо и добре зимске припреме на којима смо доста ствари повезале у игри, тако да се надамо да ће то све бити много боље“.

ОПШИРНИЈЕ ПОСЛУШАЈТЕ У АУДИО ПРИЛОГУ КОЈИ ЋЕ БИТИ ЕМИТОВАН СУТРА У НАШЕМ ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ...