Фудбалери Слободе стартовали су са припремама за прољећни дио сезоне у М:тел Првој лиги Републике Српске, а примарни циљ клуба је пласман у Премијер лигу. Шефу стручног штаба Зорану Бујићу на прозивци и првом тренингу одазвало се 20 играча, а у наредним данима очекује се прикључење неколико првотимаца који су данас изостали због прехладе, као и појачања која ће се озваничити. Након прозивке, одрађен је први тренинг, а комплетне припреме биће одрађене у Новом Граду. Уколико временске прилике буду лоше, тренинзи ће бити на терену са вјештачком подлогом у Гомјеници, односно Приједору.
У разговору за Радио Нови Град, шеф стручног штаба Зоран Бујић је изјавио: „Имамо у плану да доведемо 6 – 7 играча који ће донијети додатни квалитет. Екипа која је изнијела јесењу полусезону је то јуначки одрадила, прије свега зато што је у ротацији било 13 играча. Свјесни смо шта нас очекује на прољеће и не смијемо доћи у ту ситуацију да нам фали играча у ротацији, јер ће ту бити одуства због картона и неких других ствари, па тако морамо мислити о свему. План нам мало ремети снијег, али, како нама, тако и другима. У оквиру примпрема одиграћемо шест утакмица. Углавном, све иде по плану, а у наредним данима знаћемо званично која су наша појачања и са чим све располажемо. Мислим да ћемо играчки бити јачи од прошле полусезоне, те уз добре припреме немамо чега да се плашимо. Гледам само своју екипу, радићемо вриједно и идемо у бој“.
Популарног Бују подсјетили смо на нека прошла времена када је носио дрес Слободе и оставио велики утисак на присталице клуба, које данас од њега очекују да буде једнако срчан, пожртвован и бескомпромисан када је у питању успјех „Црвених“, као у времену када је био у улози играча. ОПШИРНИЈИ РАЗГОВОР са Зораном Бујићем послушајте у аудио прилогу који ће бити емитован СУТРА (24.01.) у нашем ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ.
Потпредсједник ФК „Слобода“ Стеван Карлица задовољан је почетком припремног циклуса, али и активностима људи у клубу: „Атмосфера на старту припрема је одлична, радимо плански на свом терену, имамо заказане припремне утакмице. Сматрамо да ћемо у овој полусезони бити бољи, а наше амбиције су сасвим јасне, то је Премијер лига. Иза те идеје стојимо сви, како ми у Управи клуба, стручни штаб, играчи, тако и навијачи и наш град. То нам је примарни циљ и урадићемо све што је у нашој моћи да наш град буде на мапи Премијер лиге и да ту останемо дуго година, односно да не будемо само епизодно. Јако је важно што је иза клуба стала општинска структура, а биће ту и још неких људи, тј. спонзора који ће подржати клуб да неке комплексне проблеме рјешавамо у ходу и надамо се да ће се то све завршити у јуну са нашом великом побједом“.
Карлица се дотакао и теме поплава, које су средином децембра нанијеле велику штету на стадиону крај Уне: „Огроман проблем направиле су нам поплаве, вода је била велика толико да нисмо могли да дођемо до просторија. Међутим, услиједило је исушивање, радови на инсталацијама, затим глетовање и још неки радови на просторијама. Од јуче је у функцији кухиња, а приводимо и крају радове на теретани. Имамо пар радника који су ангажовани да одржавају комплекс стадиона и гријање просторија и соба, које су спремне за почетак припрема. Уз такав амбијент и такве услове, уз ангажованост нашег предсједника и свих у клубу, наш клуб може одлично да функционише. Урадићемо све да обрадујемо навијаче Слободе, како на домаћем, тако и на гостујућим теренима, те да у јуну будемо задовољни и да заједно прославимо пласман у Премијер лигу“, оптимистично закључује потпредсједник „Црвених“.
Први припремни меч новоградску Слободу очекује већ у сриједу (25.01.), када ће се као гост састати са Борцем у Бањалуци, на помоћном терену Градског стадиона.
Старт прољећног дијела сезоне у М:тел Првој лиги Републике Српске је 4.марта, а новоградски прволигаш ће бити гост Славије у Источном Сарајеву. Подсјећамо да је Слобода на половини првенствене сезоне на 2.мјесту, са свега четири бода мање од јесењег првака Крупе.