Није честа појава да на једном спортском догађају за један тим наступају заједно отац и син. Штавише, ријеткост је чути тако нешто, нарочито у мањим градовима као што је Нови Град. Управо таква слика виђена је јуче у новоградској спортској дворани на рукометном мечу Друге лиге Републике Српске – Запад између домаћег Средњошколца и Челинца (18:34). За домаћи тим су, између осталих и у прилог уводу, наступили отац и син, Радован и Сергеј Бурсаћ.
Иако је Радован (за већину Новљана Раде) већ одавно завршио своју рукоменту играчку каријеру, тренутно запослен у локалном Ватрогасно-спасилачком друштву и ангажован као тренер млађих категорија Средњошколца, јуче је уписао још један наступ за новоградски тим, раме уз раме са сином Сергејем. Млађи Бурсаћ два пута се уписао у стријелце, док је његов отац уписао три гола.
Иначе, ово није први пут да Раде наступа са једним од својих потомака, јер је прије пар сезона био у прилици да заједно игра са старијим сином Иваном, који данас важи за једног од најтелантованијих рукометаша у регији. Подсјећамо да је Иван Бурсаћ уписао наступе за кадетску репрезентацију Србије, а члан је чувеног клуба Југовић из Каћа. Како сада ствари стоје, његовим стопама могао би и 14-годишњи брат Сергеј, који у својој узрасној категорији показује да посједује завидне квалитете.
Све у свему, једна лијепа спортска прича из града на Уни и Сани, а све то у нади и намјери да се омладина окрене спорту, здравом начину животу и уз подршку породице граби ка својим сновима.