Фудбалери Пламена и Славена били су успјешни у 10.колу Регионалне лиге – Запад, док викенд за заборав има Сводна.
Пламен је на гостовању у Бањалуци био бољи од Наприједа са 1:0, а стријелац јединог и побједничког гола био је Љубан Стошљевић у 80.минуту. Гостујући тим пропустио је једну велики прилику у 38.минуту, када Саша Бабић није искористио једанаестерац. Водичевска екипа је везала другу побједу и тиме са 12 бодова направила помак на 9.мјесто, које дијели са Лијевчем из Нове Тополе.
Пламен је наступио у саставу: Икић, Ступар, Дамјанић, Костић, Глигић, Јандрић, Бабић, Зорић, Стошљевић, Поповић, Драгаш (са клупе су ушли Остојић, Лазаревић и Радић).
Славен је на стадиону „Шипад“ у Добрљину резултатом 3:0 савладао екипу Црног врха из Јаружана. Капитен екипе Мирко Колунџија у 11.минуту довео је домаће у вођство, а до краја полувремена (у 20. и 43.минуту) „на сцену“ ступа најбољи стријелац Добрљинчана Бојан Кабић, који је постигао два гола, тиме ријешио питање побједника и поставио коначан резултат.
Екипа из Добрљина налази се на 7.мјесту са 15 бодова.
Славен је наступио у саставу: Кондић, Радић, Колунџија, Костадиновић, Лончар, Благојевић, Кабић, Шкарић, Ковачевић, Граонић, Вуковић (са клупе су ушли Јелисавац и Плавшић).
А, фудбалери Сводне доживјели су најубједљивији пораз у сезони. На гостовању у Котор Варошу, боља од њих била је другопласирана Младост резултатом 9:1. Стријелац јединог гола за Сводну у тешком поразу био је Дејан Јованић.
Свођанци су и даље на зачељу табеле са 6 бодова. Сводна је наступила са 10 играча у саставу: Босанчић, Чараковац, Кнежевић, Савић, Милић, Малеш, Џенопољац, Грбић, Лајшић, Јованић.
На табели Регионалне лиге – Запад водећа је екипа бањалучке Крајине са 22 бода, односно два више од которварошке Младости.
11.коло (23./24.10.) доноси нам локални новоградски дерби Сводна – Славен, док ће Пламен у Доњем Водичеву бити домаћин првопласираној Крајини.