Danas je u Novom Gradu otvoren šesti košarkaški kamp „Basketball camp Novi Grad 2021“ čiji je organizator Košarkaški klub "Sloboda 73" uz podršku Opštine Novi Grad.
„Ove godine imamo preko 100 mladih košarkaša i košarkašica, koji nam dolaze iz Velike Kladuše, Bosanske Krupe, Sanskog Mosta, Prijedora, Banjaluke, Kozarske Dubice i naravno tu su djeca koja treniraju u Novom Gradu. Imamo djecu od sedam do 18 godina, koja su podijeljena u grupe i u svakoj grupi radi po jedan trener,“ izjavio je organizator kampa Dejan Kukavica.


Promoter kampa je nekadašnji reprezentativac BiH i igrač vršačkog Hemofarma, sarajevske Bosne i drugih klubova, Saša Vasiljević, inače aktuelni trener u mlađim kategorijama OKK Beograda.
„U prvom planu je druženje, kao i novi početak, a što se tiče same košarke vježbaćemo dribling, dodavanje i ostale tehnike,“ kazao je Vasiljević, koji je izrazio zadovoljstvo što je i ove godine u Novom Gradu.
Zamjenik načelnika opštine Novi Grad Bojan Lukač kaže da je ovo još jedan događaj koji se organizuje povodom Dana i krsne slave opštine.
„Ovo je svakako veliki događaj za Novi Grad, a prije svega za razvoj sporta, promociju zdravog načina života i za promociju našeg grada, grada sporta iz kojeg su potekli mnogi sportisti koji su imali uspješne karijere, kako ovdje u našem regionu, tako i u čitavom svijetu“.
Sa djecom će raditi još i trener beogradskog „As Basketa“ Mirko Mijailović, šef struke prijedorskih Hantersa Siniša Šolaja, te trener mlađih kategorija Slobode iz Tuzle Nenad Ćuk.
Pored rada na taktičko-tehničkim elementima, za sve učesnike kampa biće organizovana takmičenja u šutiranju i raznim igrama.