Međunarodni FIBA 3X3 turnir u uličnom basketu biće održan od sutra 20. jula pa do 22. jula u našem gradu. Turnir se organizuje pod okriljem FIBA-e, sa najvećim nagradnim fondom do sada. Jedan od glavnih organizatora turnira je Pavle Agbaba koji je za naš radio govorio kako su tekle pripreme i kakva su očekivanja.

''Ove godine organizujemo još jedan u nizu turnir u uličnom basketu koji je poprimio veliki broj zainteresovanih za učešće na turniru. Sa turnirom startujemo sutra, a što se tiče programa sutra će igrati najmlađi učesnici i veterani iz našeg grada i okruženja, a nakon toga je predviđena techno-house žurka na platou između kafića upitnik i oops, gdje ćemo da zagrijemo atmosferu. Narednog dana je planirano odigravanje grupne faze, a polufinalne i finalne utakmice su na rasporedu 22. jula. Očekujemo dolazak tri ekipe iz Beograda i ekipa iz okruženja. Sve će biti na jako visokom nivou, a ove godine smo se potrudili da turnir dobije jedan profesionalan nivo i da publika ima šta da vidi. Zaista smo se potrudili da pružimo sve ono što treba jedna takva manifestacija da ima i ovaj turir je među pet najboljih turnira u Republici Srpskoj'', naglašava Agbaba.

Sa pripremama za ovaj turnir krenulo se još zimus, a podrška je stigla od Igora Rakočevića, Vladimira Štimca i Saše Čađo.

''Bilo je određenih poteškoća sa organizacijom, ali smo mi prije osam mjeseci krenuli sa organizacijom i narednih godina ćemo ovo sve dizati na još jedan viši nivo. Pomenuo bih da smo dobili veliku podršku od našeg dugogodišnjeg prijatelja Vladimira Štimca, Igora Rakočevića i naše zlatne košarkašice Saše Čađo. Podrška iz dana u dan raste i mnogi su prepoznali ovu manifestaciju i ja im se ovim putem zahvaljujem'', istakao je Agbaba.

Veliki broj publike se očekuje na tribinama, a sve pozvane ekipe su se odazvale da učestvuju.

''Nadam se da će turnir proći bez povreda i da će nas vrijeme poslužiti. Sve ekipe su se odazvale i očekujem da publika uživa jer svako ko dođe imaće šta da vidi i samim tim ćemo postaviti jednu stepenicu više što se tiče standardizacije turnira za narednu godinu. Trudimo se da svake godine bude sve bolji turnir, a nadam se da smo do sada uspjeli u tome, a dalje ćemo vidjeti, rekao je na kraju razgovora Agbaba.

Organizatori turnira potrudili su se da ove godine Novi Grad ugosti najbolje basketaše Bosne i Hercegovine i regiona sa profesionalnom podlogom i odličnim uslovima za igru. Posjetioci će u dva dana basketa moći uživati uz obezbjeđene tribine u centru grada.