Новљанина Стефана Кладара животни пут одвео је на Исланд. 27-годишњи фудбалер договорио је личне услове и једногодишњи уговор са тамошњим прволигашем Хафнарфјордуром, а као посуђен играч до 31.јула наступаће за друголигаша Фјардабигд.
Кладар је поникао у новоградској Слободи, а фудбалске стазе су га потом водиле у Љубић из Прњавора, чешку МФК Карвину, Рудар из Угљевика, Јединство из Брчког, Јединство из Бихаћа, док је јесењи дио сезоне био члан њемачког петолигаша Нојхофа.
У питању је играч на позицији штопера, а није му страно ни да се отисне напријед и затресе противничку мрежу.
За портал Радија Нови Град Стефан је изјавио да је задовољан условима на Исланду, острвској држави смјештеној на граници између Атлантског и Сјеверног леденог океана. „Народ овдје је изузетно гостољубив и срдачан, увијек су ту да вам изађу у сусрет и помогну, нарочито ако сте странац. Први утисак када дођете овдје је да је у питању уређена земља која се својим знаменитостима разликује од осталих европских земаља“, каже Кладар и истиче да једва чека излазак из карантина како би боље упознао мјесто и људе.
На питање да ли би се једног дана вратио у свој матични клуб, Слободу, Кладар није имао дилему: „Наравно, волио бих завршити каријеру у Слободи, то је мој клуб“.
Нова првенствена сезона на Исланду стартује предстојећег викенда, када су на распореду мечеви 1.кола Прве лиге, док је почетак такмичења у нижим лигама предвиђен за 8.мај.