U Novom Gradu danas je počela dvodnevna izložbeno  prodajna manifestacija "Dani našeg sela" koja je okupila 23 izlagača iz naše  i susjednih opština.

Na štandovima su med i pčelinji proizvodi, voće, povrće, sirevi, ljekovito bilje i ručni radovi.

Rukovodilac prijedorske kancelarije Privredne komore Dijana Đaković rekla je pandemija virusa korona otežala život i poslovanje.

"Ono čime se bavimo jeste kako pomoći privrednicima da prebrode probleme koje je  prouzrokovala pandemija virusa korona. S druge strane, možda smo istovremeno shvatili koliko je značajno da se oslonimo na vlastite snage. Možda smo shvatili da možemo obraditi neke parcele koje su stajale i proizvesti kvalitetan proizvode", rekla je ona.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača  podsjetio je da se "Dani našeg sela" organizuju dvanaestu godinu.

"Ovo je prilika da vidimo šta rade naši poljoprivredni proizvođači i da naši sugrađani kupe proizvode poznatog porijekla i dokazanog kvaliteta". rekao je on.

 

Drljača je rekao da poljoprivreda zauzima  značajno mjestu u našoj opštini  te da je iz opštinskog budžeta za 262 korisnika  obezbijeđeno 147.000 podsticaja za poljoprivrednu proizvodnju za prošlu godinu.

 

"Osim toga, naši poljoprivredni proizvođači  od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva  i vodoprivrede, dobili su  1.470.000 KM podsticaja za 2020. godinu", kaže Drljača.