RTRS

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa načelnikom opštine Novi Grad Miroslavom Drljačom o olakšavanju poslovanja privrednicima iz prijedorske regije i Unsko-sanskog kantona.

Na sastanku kome su prisustvovali i ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i predsjednik Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i Hrvatske Božo Zovko, razgovarano je i o prekategorizaciji graničnog prelaza Novi Grad - Dvor u kategoriju graničnog prelaza za transport roba koje ne podliježu inspekcijskom nadzoru, saopšteno je iz Savjeta ministara.

- Prekategorizacija će omogućiti lakši promet robe i olakšati poslovanje privrednim subjektima sa područja prijedorskog regiona i Unsko-sanskog kantona - navodi se u saopštenju.

Granični prelaz Novi Grad - Dvor imao je kategoriju graničnog prelaza za transport robe sve do 2013. godine.

- Tokom sastanka konstatovano je da su stvoreni tehnički uslovi za prekategorizaciju graničnog prelaza, kao i da ne postoji nijedno otvoreno pitanje između BiH i Hrvatske po ovom pitanju - navodi se u saopštenju.

Takođe, dogovoreno je i da će Mješovita komisija za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i Hrvatske na sastanku u drugoj polovini juna razgovarati o ovom zahtjevu.

Načelnik opštine Novi Grad izrazio je zahvalnost predsjedavajućem Savjeta ministara, ministru komunikacija i transporta u Savjetu ministara, kao i predsjedniku Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i Hrvatske, na pomoći u rješavanju ovog pitanja koje je od velikog značaja za građane i privredne subjekte Novog Grada i regiona.