Potpredsjednik Partije demokratskog progresa /PDP/ Jelena Trivić i generalni sekretar ove partije Milko Grmuša  danas su u Novom Gradu dali  punu podršku kandidatu za načelnika opštine  SDS-PDP Slobodanu Staniću.

Stanić je rekao da su promjene u Novom Gradu i Banjaluci neminovne  te da je potrebna jaka saradnja ove dvije lokalne zajednice.

 "Izvjesna je pobjeda Draška Stanivukovića u Banjaluci i u narednom periodu ćemo napraviti iskorak i ostvariti kvalitetnu saradnju. Jelena Trivić je važna ličnost za razvoj ekonomskog programa kako Banjaluke tako i Novog Grada", rekao je Stanić.

 

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a i nosilac odborničke liste Milanko Mihajilica je uvjeren da će ova partija ostvariti najbolji rezultat od kako izlazi na izbore u Novom Gradu kao i u pobjedu kandidata SDS- PDP za načelnika opštine Slobodana Stanića.

"Nama još preostaje da pozovemo građane da izađu na izbore, da onako kako smo dostojanstveno vodili kampanju, to privedmo kraju. Očekujem da će nakon 15 godina vlasti SNSD-a , vlast u Novom Gradu biti promjenjena", rekao je Mihajilica.

Grmuša kaže da nova generacija političara u PDP-u neće  mijenjati politička savezništva preko noći.

"Novi Grad je u teškoj situaciji i veoma je važno da se da prilika novim ljudima koji znaju da se obrate svima, naprave novu energiju i dođu do rezultata", rekao je on.

 

Trivićeva je rekla da PDP nije samo formalo potpisao koaliciju sa SDS-om u Novom Gradu za načelnika opštine već da članovi ove partije istinski podržavaju Stanića.

"Najveća očekivanja PDP-a su u Banjaluci, gdje mi moramo pobijediti. To je imperativ, na terenu osjetimo da su sve oči uprte u Banjaluku. Pored Banjaluke, gdje je naša najveća utakmica, velika očekivanja imamo u Srpcu  gdje očekujemo pobjedu našeg kandidata Nebojše Rakića. Očekujemo pobjedu i u drugim sredinama i mislimo da su naša očekivanja realna", rekla je ona.

 

Trivićeva kaže da će PDP na predstojećim lokalnim izborima ostvariti  dobar rezultat.