Predsjednik Opštinskog odbora Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Novi Grad Mirko Zgonjanin rekao je danas da  očekuje da građani podrže odborničku listu ove stranke na kojoj su stručni sposobni kandidati.

Zgonjanin je naveo da je DNS u Novom Gradu završio izborne aktivnosti te da na predstojećim izborima očekuju podršku građana.

"DNS ima stručne i sposobne ljude koji se ne boje nijednog izazova i koji su spremni da svojim angažmanom doprinesu poboljšanju stanja u Novom Gradu", rekao je on.

Zgonjanin  je rekao da  će  ne predstojećim lokalnim izborima DNS podržati SNSD-ovog kandidata za načelnika opštine Miroslava Drljaču.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da ova stranka u Novom Gradu očekuje 1.500 glasova i tri odbornička mandata što će omogućiti ućešće u lokalnoj vlasti.

Nešić je rekao da DNS  na predstojećim izborima ima jednog kandidata za gradonačelnika i 10 kandidata za načelnike opštine.

"Očekujem pobjedu svih njih. Očekujem da se DNS potvrdi kao ozbiljna politička snaga, odnosno treća politička partija u Republici Srpskoj. Ono što tajno ali i javno očekujemo da izbori pokažu da je DNS druga politička snaga u Srpskoj", izjavio je Nešić.

DNS Novi Grad na lokalne izbore izlazi sa punom odborničkom listom.