Partija demokratskog progresa u Novom Gradu očekuje da će na predstojećim  izborima građani podržati program ove stranke  i omogućiti da PDP bude stub lokalne vlasti.

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a i nosilac odborničke liste Milanko Mihajilica rekao je danas da su kandidati ove stranke spremni da odgovorno rješavaju nagomilane probleme u Novom Gradu.

"Strateški problemi su osporavanje namjere Hrvatske da na lokaciji Trgovska gora odlaže radioaktivni otpad i prekategorizacija graničnog prelaza. Spremni smo da u saranji sa nadležnim institucijama radimo na rješavanju ovih pitanja", rekao je on.

Mihajilica je rekao da PDP ima program mjera za poboljšanje stanja u svim oblastima života koji predviđa drugačiji odnos prema opštinskom budžetu i prirodnim resursima.

On je rekao da očekuje podršku odborničkoj listi PDP i zajedničkom kandidatu SDS-a i PDP- a za načelnika opštine  Slobodanu Staniću.

Potpredsjednik PDP-a i šef Glavnog izbornog štaba ove stranke Igor Crnadak pozvao je građane da podrže odborničku listi PDP-a koja je kombinacija poznatih i dokazanih članova i mladih kadrova.

"PDP ima izuzetna očekivanja na predstojećim izborima. Očekujemo prvo, pobjedu u Banjaluci ali i odlične rezultate u drugim gradovima", rekao je on.

Crnadak kaže da na to ukazuju ankete i reakcije građana.