Partija demokratskog progresa traži rješenje problema odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj, u blizini granice sa Republikom Srpskom i BiH, poručeno je poslije današnje sjednice Regionalnog odbora stranke, koja je održana u Novom Gradu.

Zatraženo je od Predsjedništva BiH da postupi u skladu sa zaključcima iz marta ove godine kada se obavezalo da će tražiti o hrvatskog državnog vrha da Hrvatska odustane od ove namjere.

Predsjednik Regionalnog odbora Milanko Mihajilica rekao je da PDP traži od Narodne skupštine Republike Srpske da na dnevni red stavi program reformi koji je ove sedmice usaglasilo Predsjedništvo BiH, čime bi bila eliminisana različita tumačnja dokumenta.

Kada je riječ o lokalnim izborima naredne godine, Mihajilica je rekao da očekuje odlične rezultate, te da PDP želi da na vrijeme počne sa pripremama.

"Želimo da na vrijeme definišimo jasne političke stavove, ekonomske i socijalne ciljeve, izazove i probleme i da izađemo pred građane sa programima i ljudima kojima raspolažemo", rekao je Mihajilica.

Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša kaže da je ova stranka u svakom trenutku spremna za izbore.

On je podsjetio da je opština Novi Grad od juče u kategoriji nerazvijenih, ali smatra da ovaj kraj zaslužuje drugačiju perspektivu jer je na granici sa EU, te je najavio usavajnje ekonomskog plana koji će prvo biti predstavljen građanima ove opštine, a zatim i ostalim opštinama u ovoj izbornoj jedinici.

On smatra da stvaranje slobodne ekonomske zone predstavlja konkretne mjere za opštinu Novi Grad.