U prisustvu mnogobrojnih zvanica, članoca ostalih političkih partija, simpatizera i članova, opštinski odbor DNS-a danas je u motelu „Arena“ proslavio svoju krsnu slavu Mitrovdan.

Obraćajući se prisutnima i čestitajući im slavu, sveštenik Nemanja Vidić je istakao da se pravoslavni narod trenutno suočava sa mnogobrojnim izazovima.

„Nikada pravoslavnom srpskom narodu nije bila veća potreba za zajedništvom i ljubavlju prema bližnjem nego ovih dana i ovih vremena. Ne trebam ja vama puno objašnjavati u kakvom mi vremenu živimo, samo ću reći da je evidentno smanjenje domova.“, istakao je on u prigodnoj besjedi i dodao:

„Molim se Bogu i svetom velikomučeniku Dimitriju da nam da snage prema Bogu i svome bližnjemu da se borimo da svakom mladom čovjeku podarimo život dostojan čovjeka na ovim prostorima.“

Čestitajući slavu i zahvaljujući se prisutnima što su svojim dolaskom uveličali njihovu krsnu slavu, predsjednik opštinskog odbora „DNS-a Mirko Zgonjanin istakao je da ovaj odbor ima dobru saradnju sa ostalim strankama koje participiraju u zakonodavnoj vlasti.

„Na lokalnom nivou DNS je stabilna stranka, stanka koja je aktivna i koja najbolju saradnju ima sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata, a naravno, ima dobru saradnju i sa ostalim strankama participiraju u zakonodavnom tijelu lokalne zajednice. U vremenu u kome postoji mnogo izazova, mnogo distorzija, DNS kaže da se ne boji onoga što nas čeka, mi smo spremni da se suočimo sa svim nedaćama i izazovima koji nas čekaju na lokalnom nivou.“

Nakon lomljenja slavskog kolača i obraćanja, obilježavanje krsne slave DNS-a nastavljeno je uz slavski ručak i druženje zvanica.