No description available.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević rekao je da je 2023. godina za SDS bila izazovna  ali da su ambicije ove političke partije pobjeda na narednim izborima.

Miličević je danas u Novom Gradu, gdje je prisustvovao svečanom prijemu koji je organizovao Opštinski odbor SDS-a, rekao da su završeni unutarstranački izbori u SDS-u koji su vođeni na svim nivoima završeni.

"To je u SDS-u uvijek obiman posao. Mi izbore radimo odozdo prema vrhu. To je najbolјi način da stranka prevlada sve nedaće koje je imala u prethodnim decenijama i da nismo tako radili ne bismo danas bili na političkoj sceni Republike Srpske, nažalost kao opoziciona politička partija", rekao je Miličević.

On je naveo da SDS ima vlast u petnaestak lokalnih zajednica te da su ambicije mnogo veće s obzirom na to da su nastojali da iz unutarstranačkih izbora izađu jači.

"Ambicije su velike u smislu da pobijedimo. Sve drugo nije dobro i nije ono što SDS treba da čini. To znači imati što više i apsolutno i relativno glasova, veći broj odbrničkih mandata i veći broj načelnika", rekao je on.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Mladen Šumar kaže da je SDS u Novom Gradu uspješno završio 2023. godinu te da su nakon izbora konsolidovani mjesni odbori.

"Organizacija spremno dočekuje 2024. godinu i lokalne izbore . Situacija i atmosfera su optimistični", rekao je Šumar.

On kaže da je Klub odbornika SDS-a aktivan u lokalnom parlamentu ukazujući na propuste lokalne vlasti i konkretnim prijedlozima kojima promovišu svoje ideje.