No description available.

Predsjednik Partije demokratskog progresa   Branislav Borenović rekao je da je izjava o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima koju su potpisali predstavnici opozicionih političkih partija u Novom Gradu poruka opoziciji u Republici Srpskoj kako se treba ponašati i dogovarati za naredne izbore.

Borenović je večeras u Novom Gradu rekao da je ovo dobra i važna vijest te da je Novi Grad prva lokalna zajednica u kojoj je opozicija napravila ozbilјan politički dogovor o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

"Ja mislim da je ovo sporazum koji jasno daje do znanja da će se u Novom Gradu desiti promjene", rekao je Borenović koji je posjetio Opštinski odbor PDP-a.

On smatra da će opozicione stranke, potpisnice izjave odnijeti pobjedu na lokalnim izborima.

"Ovo je važna poruka opoziciji u Republici Srpskoj. Opozicija u Novom Gradu je pokazala kako se treba ponašati u ovim političkim izazovima i dogovarati za naredne izbore", naveo je Borenović.

On je uvjeren da će se isto desiti u većini lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Aleksandar Janković kaže da je potpisivanje izjave o zajedničkom nastupu na izborima rezultat višemjesečnog rada.

"Opozicija radi u Novom Gradu zajedno tri godine što je rijedak slučaj. Naši odbornici rade zajedno i mislim da Novi Grad može i zaslužuje promjenu. PDP ima tim koji će te promjene obezbijediti". poručio je Janković.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajilica smatra da se sa mladom ekipom  i atmosferom koju grade može ostvariti pobjeda.

“Ne pobjeda na izborima da bismo vršili vlast nego da bismo mijenjali vrijednosni sistem. Pozvaćemo sve koji žele da rade da se stvara nova društvena situacija", rekao je Mihajilica.

Predsjednici novogradskih opštinskih odbora stranaka PDP, SDS, SRS, povjerenik liste "Za pravdu i red - lista Nebojša Vukanović za Novi Grad", te odbornici DNS-a i nacionalnih manjina potpisali su juče u Novom Gradu izjavu o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u ovoj opštini.