-Predstavnici opozicije u Skupštini opštine Novi Grad potvdili su danas da je za četvrtak, 4. marta zakazan nastavak konstititivne sjednice lokalnog parlamenta dok je juče   održana treća redovna sjednica Skupštine opštine.

 

Odbornik Stranke demokratske aktivnosti /A-SDA/ Hasan Rasavac koji je u svojstvu predsjedavajućeg  radnog predsjedništva prekinuo konstitutivnu sjednicu 28. decembra prošle godine, rekao je  da su danas na sastanak pozvani predstavnici političkih subjekata koji participiraju u lokalnom parlamentu.

"Zaključeno je da do 3. marta politički subjekti dostave prijedloge članova komisija i stalnih radnih tijela za nastavak konstitutivne sjednice, da nastavimo tamo gdje smo stali", rekao je on.

Rasavac kaže da je postupio u skladu sa dopisom Ministarstva lokalne uprave i samouprave u vezi sa prekidom sjednice.

Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici Srpske demokratske stranke- SRS, Partije demokratskog progresa i Demokratskog narodnog saveza.

Nakon prekida, konstitutivnu sjednicu je napustilo 11 odbornika opozicije /SDS- SRS, PDP, DNS i Hasan Rasavac A-SDA/,  a rad je u nastavljen u prisustvu 15 od ukupno 16 odbornika skupštinske većine /SNSD, SP, SDA, Zajedno za Novi Grad/.

Opozicija u međuvremenu ne učestvuje u radu lokalnog parmenta i osporava legalnost sjednice i svih izbora, imenovanja i usvojenih odluka.

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave do sada je uputilo dva dopisa u vezi sa ovom situacijom tražeći u prvom da sastanak sa odbornicima organizuje predsjednik SO a u drugom dopisu da sastanak u organizuje najstariji odbornik.

Rasavac kaže da je o dosadašnjim aktivnostima u vezi sa organizovanjem današnjeg sastanka i zakazivanja nastavka prve sjednice SO Novi Grad informisao resorno ministarstvo.

S druge strane, iz kancelarije predsjednika SO u međuvremenu je upućen zahtjev Ministarstvu uprave i lokalne samouprave za pojašnjenje u vezi sa drugim dopisom iz ove institucije.