Slobodan Drljača, učenik sedmog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u Novom Gradu, pripremio je zbirku pripovjedaka koja treba da bude štampana ovog mjeseca.
On kaže da se za pisanje zainteresovao nakon što su dobro ocijenjeni njegovi literarni radovi u područnoj školi u rodnom mjestu Blatna.

"Osvojio sam prvo mjesto na konkursu koji se svake godine organizuje povodom Svetog Save - školske slave i Dana škole. Zatim se učiteljici dopao moj rad koji sam napisao o rijeci Uni. Počeo sam da se interesujem za čitanje i pisanje", priča ovaj osnovac.

Drljača kaže da su njegov talenat primijetili i nastavnici u centralnoj školi u Novom Gradu.

"Ponovo sam pobijedio na konkursu za radove o temi Sveti Sava i na još nekoliko. Onda sam došao na ideju da pišem priče i pripovijetke. Moj rođak mi je dao ideju da ih prikupim za jednu zbirku. Zbirka je kod izdavača i treba da bude objavljena ovog mjeseca", navodi Drljača.

On kaže da su teme o kojima piše godišnja doba i priroda, te da je sve prožeto osjećajima jer i ton njegovih priča zavisi od raspoloženja.

"Iako sam na drugim konkursima osvajao nagrade, najdraži mi je bio konkurs `Moja Republika`. Nisam osvojio nagradu, ali sam imao priliku da iz duše pišem o svojoj otadžbini", rekao je on.

Omiljeni pisci Drljače su Branko Ćopić i Ivo Andrić, a već sada je siguran da će se posvetiti pisanju, čak i ako to ne bude njegovo glavno zanimanje.