RTV Kozarska Dubica

 

U opštini Kozarska Dubica održana je Četvrta međuopštinska smotra recitatora pod nazivom „Zvončica sa Une“ čiji je ovogodišnji domaćin bila Osnovna škola Vuk Stefanović Karadžić, a učestovale su i škole iz Kostajnice  i Novog Grada.

Za smotru se prijavilo 54 učesnika razvrstanih  u pet kategorija. Nosioci laureata ove godine su dva učenika,  učenik prvog razreda škole "Sveti Sava" iz Novog Grada Saša Stupar i učenica drugog razreda škole "Vuk Karadžić" iz Kozarske Dubice Sofija Tubić.

O tome je odlučio žiri u sastavu Milena Zlojutro, Aleksandra Stojaković i predsjednik žirija Tatjana Jakšić Banjac koje su vrednovale da li izbor pjesme odgovara uzrastu djeteta, dikciju, artikulaciju i mnoge druge faktore koje čine dobrog recitatora.

Na smotri su učestvovali đaci od prvog do petog razreda koji su nagrađeni u svim kategorijama.

Ovu manifestaciju  najljepših stihova pjesnika su prije četiri godine započela dva prosvjetna radnika iz Novog Grada Snežana Stjepanović i Milena Đorojević , a škola Sveti Sava iz Novog Grada biće naredni domaćin smotre recitatora koja će se održati sljedeće godine.